הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
ערב נעים, וערב יום זיכרון משמעותי
יש לי בת 12.
בעבר, היינו בהדרכת הורים אצלכם, במרפאה לסמכות הורים. בזכות התהליך, העניין בגינו הגענו לטיפול - טופל כמעט באופן מלא. אנחנו עדיין משתמשים בכלים שלמדנו אצלכם בטיפול כשהעניין עולה שוב. אבל - לאחרונה, הבת שלנו מפגינה התנהגות אחרת שאינה מקובלת עלינו והיא - דיבור חצוף מאוד!! היא ממהרת לעבור לשפה בוטה כשהדברים לא נראים לה, לא מקשיבה לנו ומסתגרת רבות בחדרה. ההתנהגות מייצרת בבית חוויה של עצב תמידי, אצלנו כהורים וגם אצל האחים הגדולים שלה. זאת משום שהיא למעשה צועקת על כולנו כל היום ו-״מחליטה״ על כולנו. אני מרגישה ייאוש ועצב נוראי, ואני בעיקר עייפה מאוד. מה אפשר לעשות בנידון?
תודה
בוקר טוב שרון,
אני מרגישה את התסכול שלך, העצב והייאוש. אני אנסה לעזור כמיטב יכולתי, אך בכל מקרה, את תמיד מוזמנת לחזור לכמה פגישות בשניידר ולו רק בשביל להטעין את המצברים. ההימצאות בטיפול כשלעצמה מספיקה עבור הורים רבים בכדי לחולל שינוי כלשהו, היא מעניקה להם כוחות חדשים ומוטיבציה ליצור שינוי, דברים שחסרים אצל הורים רבים שנשחקים בשגרת החיים של העבודה, הטיפול בילדים וההתמודדות עם בעיות ההתנהגות שהם חווים בבית.
בדרך כלל כשהורים מגיעים לראשונה ליחידה ומחליטים על המטרות הראשיות בטיפול, מומלץ להימנע מלבחור בנושא ההתחצפויות כנושא מרכזי, בעיקר מפני שאנו רוצים לבחור במטרה מאוד ברורה, כזו שאנו יודעים להגדירה בדיוק ושנגיב בכל פעם שהתנהגות שכזו קוראת, ואילו התחצפות, נמצאת בתחום האפור, קשה להגדיר מה בדיוק נחשב כהתחצפות ומה לא. אדם אחד יכול לחוות דבר מה כהתחצפות כלפיו ואדם אחר לא. יתרה מזאת, במקרים בהם ההתחצפויות הן נפוצות אנו לא רוצים להגיע למצב בו אנו מתחייבים להגיב על כל מקרה שכזה, דבר הגוזל הרבה זמן ואנרגיה. לכן, בעיני, חשוב קודם כל ליצור חזית אחידה. למפות בפירוט את ההתנהגויות עליהן אתם לא מוכנים לעבור על סדר היום (קללות חריפות, טריקת דלתות, איומים וכו'), וכשאילו קורות - להגיב בהתאם לכלים אותם קיבלתם ביחידה.
במקרים ה"קלים" יותר, הכי חשוב זה להימנע מהסלמה, או מכל התנהגות אחרת שעשויה רק לחזק את אותה ההתנהגות. הכי טוב זה פשוט לומר משהו בסגנון "אני לא מוכנה לדבר איתך כשאת מתחצפת אלי" ולא להמשיך את השיחה כל עוד ההתחצפויות לא נפסקות. במקרים בהם ישנן צעקות ניתן להשתמש גם באטמי אוזניים. ההתעלמות מוציאה את העוקץ מההתחצפויות והצעקות ומכחידה אותן.
בהצלחה (: