הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
בני בן 10. הוא התגלה כילד סוכרתי לפני כשנה. בהתחלה היא שיתף פעולה איתנו ועם הצוות המטפל והצלחנו לשמור על איזון הסוכר. בחודש הראשון לאחר הגילוי, אני יצאתי לחופשה מהעבודה ותמכתי בו בכל שעות היממה. בהמשך, קיבלנו סייעת לבית הספר ואני חזרתי לעבודה במשרה של חצי יום ואספתי אותו בסיום יום הלימודים. חודשיים לאחר הגילוי, ולאחר שהוא ביקש, אפשרנו לו לבצע את בדיקת הדפ באופן עצמאי והוא או הסייעת שלו עדכנו אותי טלפונית על רמת הסוכר. בשלב הזה לימדנו אותו עיצד להזריק אינסולין ואפשרנו לו להיות עצמאי, כל עוד הוא בהשגחת הסייעת ובהדרכה טלפונית שלנו לגבי מינון האינסולין שיש להזריק לפי כל ארוחה. בהמשך, אני חזרתי לעבוד במשרה מלאה והוא התחיל לחזור לבד מבית הספר ולהישאר בבית לבד עד שאני חוזרת מהעבודה. חשוב לציין שכולנו בבית תומכים בו , כולנו עברנו לתזונה בריאה , אין בבית ממתקים , אנחנו קונים , מבשלים, ואוכלים אוכל בריא. אבל - תוך פחות מחודש לאחר השינוי, הוא התחיל לשקר ומסר לי ולסייעת נתונים שקריים של רמות הסוכר בדם. הוא הסתובב עם ערכי סוכר גבוהים ואכל בסתר דברים שאסור לו (למשל: היה אוכל דברים בסתר בחדר שלו וזורק את העטיפות מהחלון). כאשר "תפסתי" אותו משקר (בצע בדיקת דם במכשיר כתוב 480 והא צועק יש לי סוכר 80 אני חייב משהו מתוק , הוא לא ראה שאני עומדת מאחוריו ורואה את התוצאה) במעבר על כל נתוני המכשיר גיליתי שהמצב הזה נמשך מס' חודשים והוא מסכן את בריאותו.
כששאלתי אותו למה אתה עושה את זה ? אתה יכול לאכול הכל אך חייב להזריק לפני בשביל שהסוכר לא יעלה, הוא ענה לי "את לא מחליטה עבורי, אני יודע מה טוב לי , זה החיים שלי אני לא רובוט שלך " בדחיפות נפגשנו עם כל הצוות שמטפלים בו במרפאה לסוכרת הפרופסור הסביר לו את הסכנה במעשיו, הוא אמר שהוא יודע שהמעשה לא חכם והבטיח שלא ישקר יותר. הוא ״החזיק״ בדיווח אמיתי במשך שבוע בלבד ואחריו חזר לשקר. במקביל, התחיל להגיד שהוא לא רוצה את הסייעת ושהוא לא רוצה ללמוד. הוא יושב כל היום ומשחק במחשב או בפליסטיישן , לא רוצה להתרחץ, לא מקשיב לכלום, עונה בזלזול , כל שעתים רוצה לאכול (משעמום) חושב שכל מה שהוא רוצה חייבים לקנות לו "לחברים שלו יש הכל", הוא מציק לאחיו הגדול , ומתפרץ באגרסיביות כאשר אומרים לו לא . הוא הפך את החיים בהתאם לרמת הסוכר שלו ולמצב הרוח שלו . בשיחה עם עו"ס היא התרשמה שהוא צריך טיפול רגשי, לי נראה כי אנחנו צריכים לקבל כלים כיצד להחזיר לו את הגבולות , מה לדעתכם צריך לעשות ?
היי שירלי,
המצב שאת מתארת בהחלט לא פשוט ונשמע שבנך חווה משבר עקב השינוי במצבו הבריאותי והפיכתו מילד בריא לילד עם מגבלה בריאותית. משברים מסוג זה לא אחת גוררים את הילד להתנהגות קיצוניות ומשאירים את ההורים במצב של בלבול. מצד אחד הצורך בסמכות הורית וגבולות, מצד שני ישנה רגישות יתר לילד ופחד מפני תגובה הורית שעלולה להחריף את מצבו.
הניסיון שלנו מראה כי דווקא במקרים כאלה הילד מחפש את היציבות ההורית שתדריך אותו בזמנים הקשים שהוא עובר. כאן ההורים נדרשים לגלות סמכות הורית אמפטית המגלמת בתוכה שמירה על עקרונות וגבולות התנהגותיים עם הילדים יחד עם אמפטיה למצבו של הילד, זה כמובן קל להגיד וקשה יותר לבצע. אך ישנם כלים רבים שיכולים לסייע בידיכם.
אני מאמין שהיחידה להכוונת הורים יכולה לעזור מאוד במקרה שלך. מדובר בטיפול ממוקד של עד 10 מפגשים, אשר במהלכם ההורים מקבלים כלים פרקטיים מאוד ותומך טיפולי טלפוני, אשר עוזר להורים להטמיע את הכלים בצורת ההתמודדות עם הילד.
בברכה,
קלי