הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
בננו בן ה -14, בן הזקונים שלנו - בהדרגה אנחנו מאבדים שליטה עליו. מרגישים חוסר אונים נורא מול ההתנגדויות, החוצפה ועזות המצח שלו. הוא פשוט שם פס עלינו. אנחנו אוסרים עליו לשוטט בלילות והוא עושה זאת למרות זאת. הוא גם מעשן ושותה. הסנקציה היחידה האפקטיבית היא ניתוק הטלפון שלו אבל גם זה לא תמיד עובד.
קבענו תור ליחידה בשניידר אבל בינתיים...האם יש לך מה להציע לנו?
תודה.
רינה שלום,
מה שאת מתארת זהו בדיוק המצב של אובדן הסמכות ההורית ואני בהחלט סבור שהיחידה להדרכת הורים בשניידר עשויה לסייע לכם רבות בשיקום הסמכות ההורית שלכם.אני יכול לעודד אותך ולומר לך שמקרים שכאלו הם נפוצים מאוד בעידן ההורות של ימיניו והם בהחלט ניתנים לתיקון.
דווקא משום שאת אומרת שאת נמצאת ברשימת ההמתנה אני אמנע מלתת לך כלים יישומיים כי עדיף לדעתי שאת כלים אלו תקבלי בצורה מאורגנת ומסודרת במהלך ההדרכה תוך ליווי ותדרוך צמוד שיסייעו לך להשתמש באותם הכלים בצורה האופטימלית.
אני כן יכול להציע לך "להתכונן" ולקרוא את ספרו של פרופ' חיים עומר "הסמכות החדשה" שייתן לך רקע והבנה טובה יותר של הנעשה ביחידה.
במידה ויש שאלה ספציפית יותר בנוגע להתנהגות של בנך, או דבר כלשהו שאת חשה שהוא אינו בר דחייה (עד לתחילת הטיפול), את כמובן מוזמנת להעלות אותה בפורום.
אני באופן אישי אשמח אם תחזרי לפה במהלך הטיפול ותעדכני על הנעשה. אני משוכנע שהורים רבים יוכלו להפיק מכך תועלת.
ערב נעים, קלי
התנהגות חסרת נימוס , לא מכבדת או חצופה נפוצה למדי בקרב מתבגרים.
לא כל המתבגרים יתנהגו בחוצפה או בזלזול, אבל דיבור מתריס הוא חלק נורמלי בגדילתם ובהתפתחותם. אחרי השיחות הללו אתם, כהורים, עלולים להרגיש פגועים, מודאגים ולא בטוחים מה בדיוק קרה.
מצבי הרוח של ילדכם עלולים להשתנות במהירות. בגלל האופן שבו מוחם של מתבגרים מתפתח, ילדכם המתבגר אינו תמיד יכול להתמודד במהירות עם רגשותיו ותגובותיו המשתנים והמציפים לאירועים יומיומיים ובלתי צפויים, והוא עלול להגיב לפעמים ברגישות יתר.
זכרו: לא משנה עד כמה ילדכם זועף או עצבני, הוא עדיין מעריך את הזמן שתקדישו לו לשיחה וקשר. פשוט תצטרכו לגלות הבנה אם יהיה מעט יותר קצר רוח או נוטה לשינויים. כדאי לזכור שבסופו של דבר, השלב הזה יעבור.