הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
ילד בן 6 מסרב ללכת לחוגים מחוסר ביטחון עצמי. כשהוא רואה מדריך הוא קופא במקום. זה נראה שהוא מאוד רוצה ללכת לחוגים, אבל לא מצליח. איך אפשר לעזור לו?
דלית שלום,
נשמע מפנייתך שאתם חווים קושי לא פשוט ועם זאת יש בכם רצון עז לעזור לבנך להסתגל.מעט חסר לי מידע איך הוא הסתגל בגן הילדים, או קבוצות אחרות של בני גילו, האם לוקח בהם חלק והאם גם בהם היה לו קושי הסתגלות ראשוני?
אנסה לסייע ביעוץ כללי ואם תרצה ננסה יחד (עם מידע נוסף) למקד את המענה.
באופן כללי אני מציעה ליצור קשר מקדים עם המדריך של החוג בטלפון, ולהפנות את תשומת ליבו לקושי ולחשש של בנך ממדריך או דמות סמכות
אני מציעה לעשות מפגש ראשוני אחד על אחד עם המדריך, במקום שקט ובטוח עבור בנך, למשל להזמין את המדריך לביתכם ולקיים בה אינטראקציה קצרה של הכרות ומשחק יחד, אם זה לא מתאפשר ניתן לקבוע עם המדריך להגיע חצי שעה לפני תחילת החוג ושם לקיים את המפגש אחד על אחד.
אני מציעה, שלפחות בפעמים הראשונות, את או קרוב משפחה שהוא מכיר היטב יישארו איתו בחוג עד שיגמר, וימתינו לו בקרבת מקום ואם אפשר בקשר עין.
את יכולה להציע לבנך לקחת איתו מהבית בובה/ דמות/ משחק כלשהו יחד איתו לחוג כדי שיקנה לו ביטחון. להזכיר לו לפני שיוצאים מהבית ולשוחח איתו על כך שאתם נמצאים יחד איתו, קרובים אליו ואם הוא נתקל בקושי או בעיה הוא יוכל לבוא אליכם.
אני מאמינה שבפעמים הראשונות, בנך ייטה להיצמד אלייך יותר במשך זמן החוג אך חשוב שיחד תישארו במקום ולא תלכו עד תום השיעור ותתמידו להגיע מידי שבוע, בהדרגה עם הזמן, בנך יחוש יותר ביטחון ותחושת מסוגלות, וייטה יותר ויותר להצטרף לפעולה הקבוצתית בחוג.
נשמח לשמוע ולייעץ בהמשך
הרבה בהצלחה,
קלי