בכפר של פעם לא היו בעיות משמעת, הורים ידעו להיות הורים, אמא היתה בבית ובמקרה הגרוע יכלה תמיד לומר "חכה כשאבא יחזור מהעבודה…" והילד הלך לבית ספר כי צריך ללכת לבית הספר. לעומת זאת, השמועות בכפר הגלובלי בו אנו חיים כיום טוענות כי הורים "אינם יודעים להיות הורים", הם "חוששים להציב גבולות לילדם" והביטוי "אבל אבא מרשה לי…" נשמע לא פעם כטיעון ילדי הממחיש יותר מכל את השינוי בתפיסת הסמכות ההורית בכפר החדש שלנו. משהו מהותי השתנה בתרבות שלנו והוביל לשינוי משמעותי בדפוסי ההורות ותפישת מושג הסמכות ככלל.
מטרת הרצאה זו כפולה, המטרה הראשונה היא הצגת עקרונות היסוד של הסמכות החדשה. בחלק זה נבחן מושגים כגון הצבת גבולות, עמדה אחידה של הורים ואף שאלות בדבר גבולות השפעת ההורים על התנהגות ילדם. מבט זה על הקשר הורה-ילד יאפשר לבנות בקרב מטפלים ואנשי חינוך, אמפטיה לקשיי ההורים הנובעים לא פעם משינוי התרבות ועומס הדרישות מהם.
מטרתה השנייה של הרצאה זו היא להציע דרך התמודדות אחרת, כאשר הילד מסרב או נמנע מלהגיע לבית הספר. בחלק זה נוכל לראות כיצד יישום עקרונות הסמכות החדשה יכול להוביל לשינוי אקטיבי ואפקטיבי בפעולת ההורים והצוות החינוכי במצבי הימנעות של ילדים.