הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
צהריים נעימים,
לאחרונה ביתי, בת ה-7.5 (בכיתה ב) מסרבת בכל תוקף להכין משימות לימודיות. בכל יום מחדש, ועד 19:00, אנחנו במאבק על הכנת משימות הבית, כאשר לרוב, על אף המאבק, היא מגיעה למחרת לבית הספר ללא השיעורים. בנוסף, אציין שהיא שולטת בחומר ברמה טובה ואני לא חווה ממני קושי בהבנה של החומר. זה מרגיז אותי מאוד כי הלימודים חשובים מאוד מבחינתי. למרות שאני מסבירה לה כל פעם מחדש בנועם ובשלווה כמה חשובים הלימודים והתרגול - היא לא משנה את ההתנהגות שלה ואנחנו נגררות, כמעט בכל פעם, לצעקות, לוויכוחים ולבכי מצידה. מה לעשות?
תודה מראש,
יפית
יפית שלום,
אני מרגישה את התסכול מתוך דברייך, אולי בעיקר משום שלתחושתך, לא מדובר בקושי פדגוגי, אלא בסוג כלשהו של דחיינות.
אחת ההתנהגויות המומלצות היא קביעת ״תנאי״ וסדר יום קבוע, למשל: ״עד השעה 16:00, על התלמיד.ה לסיים את כל שיעורי הבית, אחרת אין חוגים ואין טלוויזיה״.
באשר לוויכוחים בינך לבין ביתך - אני ממליצה שאת תיקחי את האחריות על הימנעות מהסלמה לוויכוח במקרים בהם היא לא מכינה את שיעורי הבית. לעיתים, אי עמידה במטלות, כדוגמת הכנת משימות לימודיות, היא דרך להשגת תשומת לב נוספת או אמצעי להשיג דבר מה (למשל: ״אכין שיעורים, אם תביאי לי חטיף נוסף״). כמו כן, הייתי ממליצה שתזכירי לעצמך שלא הכל בשליטתך וההסלמה אינה שווה את התוצאה (שהרי למרות הוויכוחים, היא עדיין, על פי רוב, לא מכינה את מטלות הבית). המוטיבציה להכנת המטלות צריכה להגיע ממנה, ולא ממך. ככל שאת לוקחת ממנה את האחריות על העניין, ככה היא מאפשרת לעצמה להוריד מעצמה עוד ועוד אחריות בעניין הזה. האחריות להכנת השיעורים של ביתך. ההתנהגות הרצויה מצידך היא לתזכר את הבת שלך לקראת סיום תום הזמן להכנת שיעורים (״ השעה 15:30, את יודעת שעד 16:00 את צריכה לסיים להכין את השיעורים״). במידה ומועד הסיום מגיע והיא לא ביצעה את המוטל עליה אפשר לומר : ״ את יודעת שעד 16:00 היית אמורה להכין שיעורים, אנחנו נחשוב על תגובה מתאימה ונגיד לך אותה בהמשך״ - חשוב לא לאיים בעונש ולא לתת את העונש באותו הרגע.
זה יהיה בסדר, אם תיתני לה מידי פעם לא להכין שיעורים. אולי אם המורה תנזוף בה, אולי אם היא לא תבין את החומר - היא תבין את החשיבות של הכנת המטלות. במידה ואת בקשר טוב עם המורה, את יכולה לשתף אותה בנעשה ולרתום אותה לעזרתך.
כל אלו הם רק בגדר רעיונות ודוגמאות.
את יכולה לקחת את מה שנראה לך מתאים, ולוותר על מה שפחות מתאים.
המון בהצלחה,
קלי