הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
היי, שבוע טוב,
הבת שלי בת 7.5, בת שלישית למשפחה בת ארבעה ילדים. ילדה עם הרבה חברות. לא פעם כשמישהו פוגע בה היא רותמת אחרים בכיתה לחרם על מי שפגע בה. ניסיתי רבות להסביר לה ולהניע אותה מלעשות זאת שוב. הרבה פעמים היא משקרת/ מכחישה ואומרת שלא עשתה את זה. אני חושבת שזה דווקא נובע מחוסר בטחון עצמי שלה שמתבטא בתוקפנות.
בבית היא יכולה לומר שלא אוהבים אותה- כשהכוונה שלה היא גם לילדים וגם לנו ההורים.
איך מתחילים לטפל בנושא הזה?
תודה
היי אביטל, מה שלומך?
התנגדות לחרם היא עניין בעל חשיבות ענקית, וטוב לראות אותך, כאימא, והורים נוספים כמוך שאינם מוכנים שילדיהם ייקחו חלק במעגל הנורא הזה.
לדעתי, כדאי שהטיפל בנושא יתחלק לשתי חזיתות: בבית ובבית הספר.
בבית, איתך ועם המשפחה הרחבה, חשוב מאוד שתמשיכו להתייחס אל חרם כאל התנהגות שאינה מקובלת! התנהגו אל השתתפות במעשי חרם, כאל מעשי אלימות, וכמעשי אלימות - הגיבו עליהם בחומרה.
במקביל, באשר ל-״דיבור״ עם בתך בנושא, אני חוששת שהיא עשויה לחוות את השיחות האלה כ-״הטפה״ כי ״ההורים אינם מבינים את המציאות״. לצערנו, על אף שחרם הוא מעשה נוראי, הוא גם עשוי להיות כלי להשגת ״כוח פוליטי״ בכיתה וההורים יכולים להיתפס ככאלה שאינם מבינים.
בבית הספר, אני מציעה לדבר עם היועצת, עם המחנכת ואולי אף עם הורים נוספים שמעורבים בעניין.
אני זמינה לכל שאלה,
המשך יום נעים ותפילה להחזרת החטופים,
קלי