הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
בני הלומד כיום בכיתה ה', התנהג אתמול לא יפה בכיתה בשיעור עם אחת המורות המקצועיות, עשה מעשי קונדס ואף הציק למורה שלא יכלה בגללו לנהל שיעור.
מנהלת ביה"ס דורשת ממנו להתנצל בפני המורה המקצועית והן בפניה המנהלת במעמד מול כל הכיתה.
הילד מסרב לעשות זאת מול כל הכיתה ומוכן להתנצל בפני המבוגרים בלבד.
מה לעשות? ביה"ס מתנה כניסתו לשיעור בהתנצלות.
האם לא מדובר בהשפלה?
נ.ב = איני מסכימה עם התנהגותו בשום אופן, אך עדיין מדובר בילד..
צהריים נעימים,
אני מבינה את החשש שאת מעלה, אבל לדעתי חשוב לבצע את הבחנה בין השפלה של הילד לבין שימוש ברגש הבושה. בושה בתרבות שלנו הפכה למין טאבו. החשש מלהשפיל את הילד משתק את ההורים ומונע מהם לשתף ולבקש עזרה בכל הנעשה בבית. במרכז ל'סמכות החדשה' בשניידר נורא מאמינים בכוח החיובי של הבושה ומנסים לרתום אותה לעזרתנו. כשם שבושה, או החשש מבושה, מונעים מאיתנו, המבוגרים, לעשות מעשים מסוימים, כך ילד הלומד כי במידה ויפריע בשיעור יאלץ לעמוד מול כל הכיתה ולהתנצל, עשוי לחשוב פעמיים בפעם הבאה שירצה להפריע. אני מניח שזה הרציונל שעומד מאחורי החלטת בית הספר להתעקש על ההתנצלות הפומבית.
אבל מה קורה כשהילד מסרב לשתף פעולה? במקרים כאלו אנו מנחים את ההורים לעשות זאת בשמו. כך, למרות שהילד אינו מתנצל בעצמו, עדיין מתבצעת "פעולת תיקון", אשר מראה לילד שכשפוגעים - מתנצלים, ההתנהגות שלו גוררת תגובה. הוא עדיין חווה חוויה לא כל כך נעימה (ההורים שלו מגיעים לבית הספר ומתנצלים בשמו) שבתקווה, תרתיע אותו מלבצע התנהגות כזו בעתיד.
אני יודע שהדברים שלי עשויים להישמע נוקשים ואני שב ומדגיש, אין פה כוונה להשפיל את הילד ואם את עדיין לא מרגישה בנוח להיענות לבקשת בית הספר, אני מציע לדבר איתם על כך ולנסות ולמצוא יחד תגובה אחרת.
בהצלחה,
קלי