הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
היי, בני תלמיד כתה ח. מרבה להעדר מבית הספר בשל תלונות על כאבי ראש. גם בשנים קודמות החסיר הרבה. הדיווחים מביה"ס על חוצפה וזלזול ועימותים עם הצוות.כאשר מדברים איתו על כך הוא מכחיש ולאחר מכך פורץ בבכי.
ברוב הפעילויות מחוץ לביה"ס(סיורים,טיולים)הוא נענש. לאחרונה הודענו על קיצוץ מיוזמתנו בפעילויות החוץ כדי לצמצם את נקודות החיכוך .יש לו מעט חברים .
בבית אינו ממושמע ברוב המקרים.הצעתנו כי יגש לייעוץ נדחית על הסף מצידו בתואנה שאיננו מבינים מה עובר עליו בכלל.בדיקת הקשב שנעשתה לו לא הצביעה על הפרעת קשב ברורה. מה האפשרויות העומדות בפנינו?
גילה שלום,
אני בהחלט מבינה את התסכול שלך ממצבו של בנך ואת הדאגה לו. מדבריך נראה כי לא מדובר בבעיות התנהגות הנובעות ממרדנות או העדר סמכות הורית, אלא בקושי מסוים שבנך מתמודד עמו בחייו ומשפיע על התנהגותו.
את כותבת שניסית לדבר איתו, ואני יודעת שבני נוער אינם תמיד ששים לשתף פעולה עם מבוגרים בכלל ועם הוריהם בפרט. אך האם יש דמות אחרת בחייו המצוייה עמו בקשר טוב, ושהוא משתף אותה בנעשה בחייו, כזאת שאת יכולה לבקש ממנה לשוחח עמו?!
כמו כן, את בהחלט יכולה לנסות לגשש גם אצל מורותיו מבית הספר, או אם ישנם הורים של חברים קרובים שיכולים לנסות ולהבין מה הגורם להתדרדרות בהתנהגותו.
מתיאורך נראה כי מדובר בילד נבון ורגיש שמתמודד עם קושי מסוים ולמרות סירובו, ייתכן ועזרה מקצועית תועיל לו מאוד, לכן אני מציע לך לפנות לש"פח הקרוב למקום מגוריך ולהתייעץ איתם במידה והניסיונות לתקשר עם בנך לא מניבים פירות.
המון בהצלחה ושבוע טוב,
קלי