הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
ערב נעים, בני הצעיר נמצא בכיתה יא׳...
הוא סומך עלי שאני אעיר אותו בבקרים ואיננו לוקח אחריות על ההתעוררות שלו בבוקר. עד השנה הנוכחית, הוא לא מאוד הצליח בלימודים, והיו לו ציונים נמוכים. השנה חלה תפנית חיובית, ועדיין - הוא לא מתעורר בבוקר באופן עצמאי. לפעמים, אני מצליחה להיות סבלנית אליו בבקרים, אבל לפעמים אין לי את הזמן או את הפניות לכך, בין היתר כי אני צריכה לצאת לעבודה. במקרים כאלה, אני משאירה לו שעון מעורר והוא לא מתעורר. בשנה הבאה, הוא אמור להתגייס ואני כמובן לא אהיה שם להעיר אותו.
האם יש לכם עצה עבורי?
תודה
היי הילה, שבוע טוב,
אני מבינה את התסכול שלך נוכח בעיות ההתעוררות של בנך בבוקר, כהורים אנחנו תמיד בדילמה של עד כמה אנו אמורים להתערב ולכפות את רצוננו על ילדינו מתוך הבנה שבשלב כלשהו הם חייבים לגלות אחריות אישית על התנהגותם. במקרה שלך, בנך יחסית גדול ובצדק את מצפה שהוא יגלה אחריות אישית להתעוררות לבי"ס. לא ברור לי מהשאלה שלך אם קשיי ההתעוררות שלו נובעים מחוסר רצון ללכת לבי"ס (קשיים מוטיבציוניים) או משום שיש לו קשיי התעוררות אובייקטיביים.
לגבי קשיי התעוררות אוביקטיביים ובהנחה שהוא היה רוצה להצליח לקום בזמן, אפשר להמליץ לו להרחיק את השעון המעורר מהמיטה מרחק של כ 2-3 מטרים, צעד אשר יאלץ אותו לקום ולכבות אותו. הקימה מהמיטה לכבות את השעון כבר מפחיתה את הסיכוי שהוא יחזור לישון. במקביל אפשר לנסות ולשכנע אותו ללכת לישון מוקדם יותר. במקרים חריגים ייתכן וההתנהגות היא פועל יוצא של בעייה פיזיולוגית הורמונאלית וייתכן שתרצי לבדוק נתיב זה.
במידה וקשיי ההתעוררות הם מוטיבציוניים יש לקחת בחשבון שלהכריח נער ללכת לבי"ס כשהוא לא רוצה זה משימה לא פשוטה והורים רבים נכנסים להסלמה כוחנית עם הנער על בסיס זה. מניסיוננו, ביחידה להכוונת הורים, אחת הדרכים היעילות להתמודדות עם התנהגות כזו היא דרך הפעלה של מערך תומכים. במקרה כזה המטרה היא לשתף בבעייה מעגל מצומצם של אנשים קרובים אליך ואל בנך שיכולים לעזור ולהשפיע עליו, לדוגמה: סבא, סבתא, חבר משפחה קרוב, חבר מהכיתה וכדומה. תומך כזה יכול להתקשר בבוקר ולוודא שבנך התעורר, חבר יכול לעבור אצלכם בבוקר בדרך לבי"ס. בצורה כזו את לא מתמודדת עם הבעייה לבד, הסיכוי למריבות בינייכם פוחת והסבירות שהוא יקום בזמן עולה.
המשך יום נעים,
קלי