הנכם מוזמנים להעלות שאלות בפורום, ותקבלו תשובה מאחד מאנשי הצוות שלנו.
פורום התמיכה שלנו להורים קיים משנת 2010 , ולאחרונה שודרג.
לנוחותכם, בהמשך הדף ריכזנו גם שאלות נפוצות ותשובות שעלו בשנים קודמות במסגרת הפורום, לחצו כאן לקריאה
שלום רב,
בנינו בן 16.5 , החליט שאינו רוצה ללמוד. בשנה וחצי האחרונה הוא ירד מאוד בלימודים ,ומדובר בנער עם יכולות גבוהות מאוד. הוא כמעט ואינו הולך לבית הספר. יש לציין שבית הספר מעורב ומנסה לעזור..
אין לנו אפשרות להכריח אותו, אך איך אני מביא אותו למצב שגם אם אינו לומד , לפחות שלא יתבטל ויעשה משהו עם עצמו במשך היום? כי עבורו התבטלות ושעמום יכולות להיות הרות אסון . הוא בהחלט עובד באופן קבוע בשנה האחרונה, ומתמיד ומצליח ,אבל זה למספר שעות בודדות וזה לא מספיק בעיני.
אשמח לשמוע עצתכם
אכן גיל 16.5 הוא גיל שכבר מאוד קשה להכריח את הילד לבצע פעולות ועל כן אני מבינה את הקושי הרב בהתמודדות.
אבל, בעוד אתם לא יכולים לשלוט בו, אתם יכולים לשלוט במרחב בבית שלכם ולדאוג שלא תהיה תמיכה מצדכם להתבטלות וחוסר מעש.
כלומר, אתם יכולים לשלוט בכך שהילד לא יוכל לקבל זכויות (דמי כיס, מחשב בחדר או כל דבר אחר שהוא אינו בסיסי) אם אינו עומד בחובותיו.
אני מציעה להגדיר בפניו "תכנית עבודה"- מה אתם לא מוכנים לקבל ומה יקרה במידה ולא יפעל לפי חוקי הבית- למשל לא יוכל לקבל כסף לבילויים. בעצם הרעיון הוא לא לגרום לכך שיהיה לו "נוח" להישאר בבית ללא פעילות.
מעבר לכך, אם אתם מעוניינים בהדרכה נוספת, תוכלו לצור קשר עם היחידה להדרכת הורים בשניידר.